Na stronie głównej zamieszczam zapiski z subiektywnych doświadczeń kulinarnych, które zbieram podczas moich podróży po świecie. Praktyczne wskazówki na temat miejsc, w których można zrobić ciekawe zakupy kulinarne lub zjeść. Informacje o produktach regionalnych, które warto skosztować w danym miejscu, bo często nigdzie indziej nie ma na to szansy. Linki do tych postów znajdują się poniżej.
Niektóre przepisy zamieszczam również na jednym z najpopularniejszych blogów Wirtualnej Polski www.danielzyzniewski.bloog.pl
Zapraszam
1. Harira - zupa z Maroka
2. Verona, miłość i oliwa z oliwek
3. Pizza Napoletana
4. Zielono - czerwona Apulia
5. Quiche czerwona delicja z madryckiej inspiracji
6. Na pierwszy rzut oka..., czyli włoski żart kulinarny!
7. Chleb Vesuvio
8. Andaluzyjski zwyczaj oliwny
9. Herbata po marokańsku
10. Utopiona zagadka kulinarna